top of page

Over Elwin

Elwin Lentze is werkzaam als zanger, vocal coach en allround muzikant. Naast zelf zingen en coachen van leerlingen begeleidt hij als sessiemuzikant graag andere muzikanten op piano, gitaar en basgitaar, en werkt als vrijwilliger bij De Liedjesfabriek met zieke kinderen.

Op zijn 8ste startte Elwin met klassieke pianoles. Daar werd de basis gelegd voor zijn muzikale activiteiten, die zich in eerste instantie verlegden naar het draaien van muziek op feestjes. Pas op zijn 15e ontdekte hij de gitaar en zijn zangstem, waarna hij al snel de stap maakte naar het spelen in de band Choice. Ineens stond hij in de spotlights, wat hem op het podium prima af bleek te gaan!

In de jaren die volgden ontwikkelde Elwin zich steeds meer tot een allround muzikant. Geen uitdaging ging hij uit de weg, waardoor hij ook als bassist in diverse bands terecht kwam. 

Het muzikantenleven bleef een hobby naast vaste banen, zoals die van leerkracht speciaal onderwijs en accountmanager in de onderwijsbranche. Na het krijgen van een meervoudig beperkte dochter werd ook de 'rol' van mantelzorger toegevoegd, en werd het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen nog verder versterkt.

Een ontmoeting met vocal coach Babz Verhoeven zorgde bij Elwin voor een bewuste keuze om zich verder te verdiepen in het zingen. Haar manier van coaching zorgde ook voor mooie stappen in persoonlijke ontwikkeling, die uiteindelijk hebben geresulteerd in de keuze helemaal voor de muziek te gaan. 

Cursussen via het Conservatorium van Amsterdam (muziektheorie) en de Songwriterschool hebben geholpen aan een stevige basiskennis en stimulering van muzikale creativiteit. 

Inmiddels is Elwin een veel geboekte zanger en muzikant, en daarnaast een ervaren vocal coach.

Voor Elwin staat de mens altijd voorop. Werken en leren vanuit vertrouwen en veiligheid, waarbij de technische vaardigheden de persoonlijke groei als mens en muzikant ondersteunen.

"Ik wil mensen in positieve zin raken en verder helpen zichzelf te verrassen door en met muziek." (Elwin)

wesley & jennifer-575_edited.jpg
Bio
bottom of page