top of page

Songwriting

solo | co-writing

Al zijn hele muzikale leven pakt Elwin het songwriten regelmatig op en legt het dan weer weg. Hij is zelfs bij zijn coverband Choice terecht gekomen, omdat hij enkele eigen songs eens met een band wilde spelen. Bij optredens werd het repertoire aangevuld met veel covers, die het veel beter bleken te doen bij het publiek waarna de eigen nummers weer verdwenen.

In 2021, tijdens de COVID-19 lockdown, heeft Elwin zich aangemeld bij de Songwriterschool, die online cursussen aanbiedt. Daar heeft hij zich verder ontwikkeld en ook een goede klik met een co-writer, Joep van Leeuwen, gevonden. Hier zijn enkele Nederlandstalige liedjes uit voortgekomen.

In oktober 2022 werd Elwin gevraagd een Engelstalige song te schrijven over (de ziekte van) zijn dochter voor de internationale community van ouders van kinderen met dezelfde ziekte. Na deze tijdens een symposium in Edinburgh live te hebben gespeeld, volgde de opgenomen versie met video. In een mum van tijd werd deze over de hele wereld gedeeld en bekeken. Inmiddels is deze song via een Song Challenge vele malen gecoverd door anderen: 

https://www.ahckids.nl/ahcsong

Als zanger en allround muzikant heeft hij het voordeel dat hij zijn liedjes zelf kan inspelen en inzingen. Het smaakt naar meer!

Zin in een samenwerking? Neem gerust contact op!

 

Nieuwsgierig naar wat er al is en wat komen gaat? Hieronder volgen enkele tracks.

Writing Music
Songwriting: Project
Songwriting: Music Player
bottom of page